3 papuci

E o plaja prin Constanta numita „3 papuci”. Da… recunosc un nume stupid, dar daca te gandesti nici „mamaia” nu e prea inteligent. Adica imaginati-va un tip care habar nu a auzit de plaja asta. Si vine la el unu si ii spune: ” ma… eu ma duc la mamaia, sa fac plaja”; si spune asta cu un ranjet pe buze pentru ca stie ca o sa faca poze in fata la bamboo (bine ca nu are bani sa intre si / sau stie cat de cocalaresc si total stupid la preturi e clubul e alta poveste); o sa faca poze si u limuzina hummer h2 din fata de la un anume hotel care ii apartine unei anume persoane… Ma rog intelegeti unde bat. (cred)

Anyway… revin la plaja „3 papuci”. Serios cine ar numi o plaja 3 papuci ? Adica totusi de ce 3 ? Bine bine inteleg ca 3 e numar magic, e numar folosit des in literatura ca e numar perfect alea alea…  Dar serios, de ce ai nevoie de un al treilea papuc? Adica 3 picioare sigur nu ai, sau o fi fost un nume pus de un nene care s-a imbatat in ultimul hal si s-a gandit el ca „Plaja Bondi” e prea stupid si totusi cine ar merge acolo ? ( nush vedeti si voi ce se zice despre plaja asta ). Presupun ca 3 papuci ar fi insemnat defapt care este vestimentatia obligatorie pentru a intra pe plaja… (pervers betivanul asta).

Dar parerea mea ? Pei sa vedem… ca sa ajungi pe plaja trebuie sa cobori pe o poteca. Nimic interesant pana cand vezi ca sunt friggin gropi peste tot, panta nu e chiar asa usor de coborat si din cand in cand trebuie sa fi atent sa sari stanga dreapta; mai adaugati ca de cele mai multe ori nu incap 2 persoane una langa alta (deci nasol daca vine vreun nene/ vreo tanti din directia opusa), e friggin lupta de supravietuire sa ajungi pe plaja …

In conluzie 3 papuci e numit bine, pentru ca ai nevoie de 3 papuci, „just in case”. Cine stie se trezeste unu destept sa iti faca vreo gluma, sau vreun mos nu vrea sa se dea la o parte desi tu ai „priorietate” (serios ar trebui puse semne de circulatie acolo), sau pur si simplu esti uimit de frumusetea fetelor de pe plaja; si inevitabil iti pierzi un papuc. Acum intrebarea de un milion de dolari… pentru ce picior sa fie al treilea papuc ?

sunny beach

  1. alina
    31 iulie, 2009 la 12:47 pm

    pentru ala din mijloc pepu ;))

    • 31 iulie, 2009 la 5:08 pm

      uhm… de cand ai devenit atat de perversa ? 🙂

  2. SRN
    31 iulie, 2009 la 5:52 pm

    de la ce vine Mets? 😛

    • 31 iulie, 2009 la 6:03 pm

      asa mi se mai spune prin grupa, la facultate. 😛

  3. rvdogaru
    16 iulie, 2010 la 12:02 am

    va spun io de ce se spune 3 papuci(am un prieten aproape de plaja)…pt ca sunt 3 ramuri una care e plaja modern,alta golfu si in cele din urma plaja 3 papuci

    • 29 iunie, 2011 la 8:39 pm

      Daca prietenul tau ar fi nascut prin anii 60 ai secolui trecut ar sti sigur ca plaja se numea inca de pe atuci „La 2 Papuci” si ca denumirea nu are nicio legatura cu golfurile create de diguri. Mai multe poti afla pe http://www.director-turism.com la pagina despre litoralul romanesc.

  4. Nico
    15 iulie, 2011 la 12:28 pm

    Dacă ai cunoaşte plaja mai bine, ţi-ai da seama că numele nu este pus deloc „după ureche”…. Cei 3 „papuci” sunt defapt 3 ramuri de stafilopozi ce se întind de la mare înspre larg…. Cele 3 ramuri despart plaja de papuci de golf prin plaja modern…
    Greu tare…

  5. stauLA3PAPUCI
    10 iulie, 2012 la 3:02 pm

    3 papuci pentru ca sunt TREI GOLFURI mai ovale in forma de papuc nu tipic rotund . Si nu v-o mai ardeti mereu hateru cu 3 numar magic si etc ca se adevereste ca NU STITI NIMIC .

  6. CICI
    28 iulie, 2012 la 5:12 pm

    NOI, 5 ANI LA RAND ,AM MERS LA ACEASTA PLAJA 2-3 PAPUCI,SI ESTE SUPERB!IN FOND MERGI PT.MARE , PLAJA SI LINISTE.IN MAMAIA SAU ALTE STATIUNI AUZI DOAR MUZICA,GALAGIE MARE ,FITOSI,OAMENI DE BANI GATA…………

  7. Ferent Atilla
    5 ianuarie, 2014 la 11:52 pm

    E plaja celor din Constanta construita in ani comunismului adica Faleza Nord. Imi amintesc ca venit din Ardeal la Constanta,la o scoala de marina, in invoirile de 12 ore, am trecut pe aici. Erau blocuri in constructie se pare pe locul unor case demolate, dar pe acestea nu am apucat sa le vad. Culmea e ca dupa absolvire am ajuns la un camin militar aflat exact aici la 50 de metri de malul marii. Era un lucru exceptional pt. mine. Eu iubesc marea.Singura mea iubire a incoltit aici, la 50 de m de mare, in-tr-un camin al Marinei(militare), in apa de la trei papuci.Am baut bere, la o tersa a unui mic particular situat la parterul unui bloc ,de unde se vede toata marea. Nu mergeam pt. bere, mergeam pt. ca se vedea marea, la apus si pina tirziu in noapte, si nu ma saturam niciodata de sentimentul acesta….

  8. Alexandra
    10 iulie, 2018 la 11:57 am

    Se numeste asa pt ca pe plaja aceea, acum foarte mulți ani, 2 băieți s-au împrietenit si mergeau acolo mereu pt a inota. Unul din ei era infirm, avea un singur papuc. Dupa o furtună, ambii copii au fost luați de curent si au murit, iar pe plaja a rămas ceva ce amintea de ei… 3 papuci.

  1. No trackbacks yet.

Lasă un comentariu