Prima pagină > Simple life > Die recesiune

Die recesiune

In sfarsit m-am hotarat sa imi trezesc blogul la viata… dupa cateva zile in care am absentat cu nesimtire am zis ca ar fi dragut sa ma apuc sa scriu din nou. Acum tema de azi nu e neaparat pe gustul fiecaruia dar e ceva care afecteaza gustul fiecaruia.

Aparent Europa se pune inapoi pe picioare; si s-a gandit ea asa ca treaba cu recesiunea nu e ea prea placuta si na… „hai sa iesim si noi din ea”. Eh… aparent cele 2 state ale caror limbi se predau in licee ca limba straina 2 (daca nu ati foti la liceu, sau daca nu ati avut limba straina 2 e vorba de Franta si Germania ) au avut o crestere a PIB-ului pozitiv. Ce-i drept de doar 0.3% dar hei e ceva… Stirea o gasiti aici (multumim I. pe calea asta)

Anyway cum ziarele nu sunt de incredere, adica serios … cititi treaba asta daca nu ma credeti; aveti mai jos o imagine care va demonstra ce am zis mai sus:

Gbp/Usd Chart

Nu vi se pare evident ?

Serios acum… graficul ala prezinta evolutia cursului GBP/USD. Cel mai profitabil curs de pe piata FOREX (foreign exchange… bursa valutara cu cuvinte din romana) dar totodata si cel mai riscant. Anyway vedeti cand criza a inceput in 2008 a inceput sa scada si valoarea cursului. Pana la un nivel echivalent cu o criza anterioara (bine criza e mult spus dar pe acolo) si anume 11.09.2001 cand nea’ Bin Laden si-a parcat prost avioanele. Dar, (mereu e un dar) de prin ianuarie 2009 vedeti cum incepe sa creasca inapoi, incet incet punandu-se pe picioare. (urmariti liniile verzi, chestia rosie e o medie a cursurilor)

Reclame
Categorii:Simple life Etichete:, , , , ,
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. 20 august, 2009 la 11:24 am

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: