Cinefil

Buuun, poate ati intuit din titlu, de fel sunt un mic cinefil. De ce mic ? pentru ca nu am vazut toate filmele din lume, dar am vazut cam tot de prin 2008 incoa. Meh… asta se intampla cand ai mult timp la dispozitie; si iti place. Trebuie sa fac o mica precizare, cand am zis „toate filmele” m-am referit la toate filmele de actiune, comedie, horror si „mistery”.

(nu ma intrebati la faza cu mistery, eu imi iau filmele de pe net si site-ul pe care il frecventez are si o astfel de categorie).

In fine… am zis sa va fac niste recomandari incep cu niste comedii bune:

Old school– Despre niste tipi (cam la 40 de ani) care isi fac o fraternitate.

Bruce Allmighty– Sigur stiti, Jim Carrey e Dumnezeu.

The Hangover – 4 tipi se distreaza o noapte in vegas, a doua zi nu mai tin minte absolut nimic si sunt doar 3/4 (al patrulea e dat disparut tot filmul) dar au si un bebelus

How High – 2 negri ajung la Oxford. De precizat ca au ajuns cu ajutorul drogurilor…

Eurotrip – Pana unde ai merge pentru o tipa ?

Actiuni :

XIII-The Conspiracy – Un fel de secret order cu 20 de asasini super smecheri, moare presedintele si cel cu numarul XIII e acuzat.

The Bourne Ultimatum – Un agent secret (aparent cel mai greu de urmarit) incearca sa afle de ce nu mai stie nimic de cand a intrat in „armata”.

seria Lord of the Rings – … come on asta o stiti toti.

Taken – Un fost mare smecher (tot agent secret) incearca sa isi gaseasca fata rapita.

Slumdog Millionaire – Nu e neaparat actiune… dar merita, e povestea unui tip care castiga la „Vrei sa fii miliardar” pentru ca toate intrebarile ii trezesc amintiri din viata lui, amintiri pe baza carora da raspunsurile corecte.

The Pirates of the Caribbean – ca si la Lord of the Rings…

V for Vendetta – „V” lupta prin metode sa zicem „teroriste” impotriva regimului totalitar. Un mic tagline care e cireasa filmului : ” Remember, remember the 5th of November, the gun powder treason and plot. I know of no reason why the gun powder treason should ever be forgot. ”

Horror

Seria Saw – nu sunt mare fan horror, dar asta merita pentru ca e prea interesant sa vezi cum reactioneaza un om (implicit mintea lui) cand e supus unor jocuri…

Seria Final destinantion – la fel ca si al saw… nu ma atrag filmele de genul, dar ingenioase modurile in care mor astia.

Mistery

The Prestige – 2 magicieni care se „bat” in a demasca secretele trucurilor celuilalt, pana cand unul face paote cea mai buna „magie” a timpului.

The Illusionist – un nene care e poate cel mai tare magician posibil, prosteste toate lumea, de la cersetor la pretendent la tron. (sa adaugam si cinofilul amator… prea bine gandit filmul)

Memento – un tip care sufera de pierdere de memorie pe termen scurt, incearca sa-l gaseasca pe cel care i-a omorat nevasta. Cum tine minte ? tatuaje si un sistem de notite.

Uhm… nu stiu ince categorie sa pun urmatorul film, e actiune dar e si documentar despre viata unui mare traficant de droguri… in fine sa va uitati si la el : Blow

Ah si … uhm la recomandarea lui E m-am uitat la A walk to remember. Da… un film romantic, nu e ceea ce vizionez eu in mod normal… dar hei interesant filmul. Va las o replica care a fost folosita de 2 ori in film; si e si tagline : ” Love is like the wind. You cannot see it but you can always feel it. ”

Anyway… spor la vizionat. (cred ca o sa fac o categorie cu filme… )

movie_countdown

Categorii:Movies, Simple life Etichete:,
  1. Mesa
    14 iulie, 2009 la 8:48 pm

    Eu sunt cinefil de plictiseala… nu pot sa dorm fara sa ma uit la un film / serial.

    Misto post.

    Support LotR, PotC, How High (cica apare 2-u anu asta…), Taken, The Prestige.

    Sunt curios acum de The Illusionist. 10x

  2. Mesa
    14 iulie, 2009 la 8:51 pm

    ^Edit:

    Am vazut The Illusionist… acum mam uitat la trailer… dap… foarte bine gandit.

    • CH
      14 iulie, 2009 la 9:36 pm

      merita unul printre putinele filme care te pun sa gandesti… oarecum

  3. 17 iulie, 2009 la 10:30 am

    Nu te poti numi cinefil daca ai vazut doar filmele din 2008 incoa 😉

    • CH
      17 iulie, 2009 la 10:48 am

      bine dar am zis pe acolo „mic cinefil”. intradevar nu sunt in adevaratul sens al cuvantului… dar de undeva trebuie sa incep si eu 🙂

  4. 17 iulie, 2009 la 12:02 pm

    Pai ca sa incepi de undeva ar trebui sa incepi cu Citizen Kane filmul care a revolutionat cinematografia (e din 1946). Pentru ca astea noi nu au nicio legatura cu cinema-ul dar ma rog, depinde ce fel de filme iti plac tie, pentru ca o fi Apocalypse Now un film bun dar daca nu-ti place nu te vei uita never ever la el asa ca e alegerea ta.

  5. Mesa
    18 iulie, 2009 la 1:25 pm

    Da… uite acuma ma pun sa ma uit la un alb-negru care nici nu sunt sigur ca are sonor, ca sa imi mai dau cu un pic de spray cu self-importance de cinefil.

    Daca stii sa faci diferenta dintre un film prost si unu bun e destul.

    Sa generalizezi ce trebuie sa faci sa te numesti cinefil e ca si cum ai face un set de reguli despre cum sa te caci.

    Sa nu uitam ca filmele sunt facute pentru entertainment.

    Si in alta ordine de idei, Citizen Kane e din 1941.

    http://en.wikipedia.org/wiki/Citizen_Kane
    http://www.imdb.com/title/tt0033467/

  1. No trackbacks yet.

Lasă un comentariu