Prima pagină > Cugetari > „Banu nuie totu”

„Banu nuie totu”

Multe se intampla, observ, pe drum inspre facultate. In statie pe la Bd. Maresal Averescu, stiti refugiile alea din statiile de autobuz in care se aduna vreo 30 de persoane, se calca pe picioare si isi cer scuze sec; eh pe una din respectivele refugii era scris urmatorul mesaj : „Banu nuie totu”.

Evident ceea ce vroia respectivul sa zica e „banul nu reprezinta totul”. O afirmatie foarte interesanta, daca o analizam un pic, ma duce cu gandul la influentele banului asupra indivizilor, mai exact ma refer la puterea banului de a institui o noua „religie”. Adica sigur stiti ca un vis al omului de rand este acela de a primi multi bani, daca se poate sa ii primeasca acum, sa nu faca nimic pentru ei si sa nici nu trebuiasca sa faca ceva.

Sunt sigur ca stiti cu totii ca „banul nu aduce fericire”… defapt aici e relativ, adica banul usureaza existenta individului dar nu ii asigura fericirea. Fericire in ce sens, cea sufleteasca, caci banul poate oferi fericire ce provine din bunuri materiale.

Din pacate traim intr-o lume unde sentimentele sunt „de vanzare”.   Cati dintre voi nu aveti macar o cunostiinta care e condusa de „bani”? , cati dintre voi nu cunoasteti o persoana care are prieten(a) cu bani si „sta” doar pentru bani, desii nu simte nimic special pentru respectiva persoana? Cati dintre voi nu ati vrut la un moment dat sa aveti multi bani (kilograme de bani)? Cati dintre voi nu ati zis ca pentru a fii fericit ai nevoie si de bani ? Cati dintre voi nu v-ati oprit sa visati cum ar fi daca ati avea trilioane de €, nu v-a pus un zambet pe buze ?

Multi, mai slabi din punct de vedere al caracterului, sunt capabili sa realizeze lucruri de-a dreptul stupide in schimbul unei sume de bani. Banul „perverteste” relatia intre oameni. Sigur vi s-a intamplat sa va certati cu anumiti prieteni din cauza banilor…

pacat…

Reclame
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: