21 octombrie ?

Mei… doar ce mi-am amintit, nu a fost amanat sfarsitul lumii pana pe 21 octombrie ? Poate tineti minte acel experiment de pe 10 septembrie,  atunci cand CERN a incercat sa descopere Particula Higgs sau particula divina… cum vreti voi. Tineti minte isteria internationala, cand mai multi savanti afirmau ca din cauza experimentului vor aparea gauri negre si … ma rog vom murii cu totii.

Totodata tineti minte ca oficial pe 10 septembrie a avut loc un test, iar experimentul in sine urma sa inceapa pe 21 octombrie. Mei nu stiu… e 4 noiembrie si nu s-a auzit nimic, adica ? erm, unde acea frica, unde e nebunia aceea (sincer era un subiect amuzant, ma binedispunea). Noi inca suntem aici, deci nu a aparut nici o gaura neagra.  Intrebarea logica si urmatoare este ce s-a intamplat cu experimentul ?  A fost un succes, a avut loc in final ? Eh m-am decis sa fac un mic research sa aflu mai multe…

Ideea e ca acceleratorul de particula LHC (Large Hadron Collider) a fost testat pe data de 10 septembrie. Pe 19 septembrie LHC a suferit o mica „buba” mai exact o conexiune electrica s-a defectat. Iar pe 21 octombrie defapt avea loc inaugurarea oficiala a LHC, incepand astfel un experiment de 30 de ani avand ca scop descoperire respectivei particulel; care aparent ne va ajuta in intelegerea „lumii” si in recunoasterea teoriei stringurilor ca… teorie (inca nu se ridica la statut de teorie deoarece inca nu a avut loc nici o „masuratoare” care sa o confirme, momentan fiind considerat „filosofie”)

Din cauza respectivei defectiuni, acceleratorul va fi pus in circulatie anul viitor prin primavara… deci rasuflati usurati vom mai trai o iarna :)).

Anunțuri
 1. bog
  4 Noiembrie, 2008 la 10:37 pm

  faza asta cu LHC e o mare vrajeala.
  o chestie care mi-a ramas in cap dupa 2 cursuri de psihologie medicala e ca o persoana dezinformata e foarte usor de manipulat.
  de ce plm vii tu la TV (pro tv, antena 1,TVR,etc) sa vorbesti romaniei despre string, quarci, pozitroni si alte cuvinte SF dastea cand 95%+ din populatie habar n-au ce is astea?
  … ca sa distragi atentia de la unele lucruri gen razboi, criza economica, foamete … astea is sfarsitu lumii pentru oamenii afectati de ele, nu gaozuri negre care ies din pamant si ne papa 🙂

 2. CH
  4 Noiembrie, 2008 la 10:46 pm

  corect… din pacate asta e un adevar crud

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: